уторак, 8. април 2014.

SASTANAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDE REPUBLIKE SRPSKE

Sastanak sa ministrom poljoprivrede Stevom Mirjanićem

Iz rada Saveza udruženja pčelara Republike Srpske
Veliko interesovanje
Savez udruženja pčelara Republike Srpske bio je domaćin delegaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, koju je predvodio ministar prof. dr Stevo Mirjanić.U razgovoru koji je tom prilikom vođen učestvovao je i gospodin Zoran Kovačević, pomoćnik ministra.
Sastanak je održan u prostorijama Pčelarske zadruge „Žalfija“ u Trebinju, a prisustvovao mu je veći broj pčelara.Čelnike Ministarstva dočekali su mrRadivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i Obrad Ninković, predsjednik Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.
Kovačević, Mirjanić, Maksimović
Predsjednik Maksimović je upoznao minisitra Mirjanića i negove saradnike sa aktivnostima koje realizuje Savez udruženja pčelara Republike Srpske te  sa planovima za 2014. godinu. Tom prilikom naglašeno je da sektor pčelarstva treba da ima veću podršku u narednom periodu. Ministar je upoznat sa svim zahtjeima pčelara i dogovoreno je da se organizuje sastanak sa njegovim saradnicama kako bi se rješavali ovi zahtjevi.
U razgovoru koji je vođen u Trebinju posebno su naglašene sljedeće teme:
* podsticajne mjere u 2014. godini,
* suzbijanje prodaje patvorenog meda (bolja kontrola inspekcijskih službi),
* problem nekontrolisane sječe i branja medonosnog bilja,
* problem nabavke kvalitentih lijekova,
* jačanje kapaciteta za otkup i preradu pčelinjih proizvoda,
* izrada pravilnika za proizvodnju hrane za pčele,
* kontrola zaraznih bolesti pčela i dr.
Ministar Mirjanić se pohvalno izrazio o radu Saveza udruženja pčelara Republike Srpske istakavši da će Ministarstvo podržati aktivnosti Saveza u implementaciji planiranih aktivnosti.

Нема коментара:

Постави коментар