четвртак, 31. октобар 2013.

DOBRO DOŠLI U BANJA LUKU

Dobro došli u Banja Luku

Tim povodom
Banja Luka
Sljedećeg vikenda (2. i 3. novembra) Banja Luka će biti u centru pažnje pčelara i brojnih naučnih i stručnih radnika, koji izučavaju ovu granu poljoprivrede. U gradu na Vrbasu odžaće se do danas najvećih pčelarski skup u Republici Srpskoj pa i Bosni i Hercegovini. Za Savez udruženja pčelara Republike Srpske povjerenje da budemo domaćini i organizatori predstavlja istovremeno čast i izazov.
Pčelarstvo je danas bremenito brojnim problemima, ali ono vidi svoju perspektivu i puteve koji vode u napredak, što je pokazao i nedavno održani 43. kongres Apimondije – Svjetske pčelarske organizacije u Kijevu. Neka rješenja ćemo tražiti i ovdje u Banja Luci. Posebno me raduje što će među izlagačima nekih tema biti i naučni radnici iz Republike Srpske, što potvrđuje nivo naših kadrovskih potencijala. Radovaće nas ako ovaj skup odgovori bar na dio otvorenih pitanja u svijetu pčelarstva. S obzirom da u Banja Luku dolazi „krem društvo“ pčelarske struke i nauke, vjerujem da ćemo čuti značajne informacije i naučne poglede na aktuelno stanje u pčelarstvu.
Mi  smo mali po broju pčelara i broju pčelinjih zajednica, ali imamo velike potencijale i ambicije. I veliko srce.
Velika je stvar da u svom dosadašnjem radu imamo podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva te dijela lokalnih zajednica. I ovaj skup ne bismo mogli sami organizovati pa se najsrdačnije zahvaljujem suorganizatorima:
-         Vladi Republike Srpske,
-         Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske,
-         Gradu Banja Luka,
-         Nevladinoj organizaciji „Agritera“ iz Holandije i dr.
Svim gostima želim srdačnu dobrodošlicu i nadam se da će se prijatno osjećati u našoj sredini. Sve ćemo učiniti da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo i veliko pčelarsko srce.
Posebnim  želim izraziti svoje zadovoljstvo što će ponovo među nama biti i gospodin Gilles Ratia, predsjednik Apimondije – Svjetske pčelarske organizacije, prvi put u ovoj ulozi. Njegov dolazak u Banja Luku najbolja je potvrda značaja Savjetovanja koje organizujemo. Zahvaljujem se i svim drugim uvaženim gostima i čelnicima pčelarskih saveza koji nam dolaze.
Sa željom da ponesete najljepše utiske iz Banja Luke pozdravljam vas sa
DOBRO DOŠLI!
Mr Radivoje Maksimović, predsjednik
Saveza udruženja pčelara Republike Srpske

Нема коментара:

Постави коментар