уторак, 1. октобар 2013.

PROMOCIJA PČELARSTVA R.S.

Početak promocije pčelarstva Republike Srpske

Iz Kijeva – glavnog grada Ukrajine

U centru zbivanja
Iako još nije počeo 43. kongres Apimondije u Kijevu, uveliko su počeli prateći sadržaji. Među njima je i Konferencija Coloss-a na kojoj su među 83 učesnika bili i predstavnici Saveza udruženja pčelara Republike Srpske mr Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza, i mr Violeta Santrač, iz Veterinarskog indstituta Republike Srpske „Dr Vaso Butozan“ u Banja Luci.
Ovaj naučni skup je okupio istinsku svjetsku elitu, koja predstavlja „mozak“ pčelarstva na našoj planeti. Tu su između ostalih Bucker Ralph iz Njemačke, Craplsheim Karl iz Austrije,Elis Jamie iz Sjedinjenih Američkih Država, Pettis Jef i drugi.
- Bilo je pravo zadovoljstvo prisustvovati ovakvom skupu – ocjena je mr Radivoja Maksimovića.
Naši predstavnici su iskoristili prisustvo na ovom naučnom skupu da počnu dijeliti propagandni materijal za promociju pčelarstva Republike Srpske. U pitanju je uspješno dizajniran Katalog o pčelarstvu Republike Srpske na 19 strana. U njemu su predstavljene sve pčelarske regije, obiluje velikim brojem lijepih fotografija, te podacima o pčelarskom potencijalu kao i turističkim potencijalima. Tu je i kratak film o pčelarstvu Republike Srpske.
Ako je suditi po početku, Kongres Apimondije u Kijevu biće maksimalno iskorišćen za promociju pčelarstva Republike Srpske.
Konferencija Coloss nastavlja se u nedjelju u 13 sati, a sat kasnije počinje svečano otvaranje Kongresa.
Pogledajte fotografije sa ove manifestacije, za krupniji prikaz kliknite na fotografiju.

Нема коментара:

Постави коментар