понедељак, 7. октобар 2013.

ZAVRŠEN KONGRES APIMONDIJE U KIJEVU

Južna Koreja pa Turska

Završen kongres Apipomdije u Kijevu
Doviđenja u Koreji
Poslije višednevnog rada završen je 43. kongres Apimondije – Svjetske pčelarske organizacije, koji je trajao od 29. septembra do 4. oktobra u ukrajinskoj prijestonici Kijevu. Naredni kongres će se održati u Južnoj Koreji 2015. godine, a delegate Kongresa u Kijevu donijeli su odluku da se 45. kongres Apimondie održi 2017. godine u Istanbulu (Turska).
Na  Kongresu u Kijevu Savez udruženja pčelara Republike Srpske bio je zastupljen sa dva delegata – mr Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza, i mr Violeta Santrač iz Veterinarskog instituta Republike Srpske “Dr Vaso Butozan” u Banja Luci. Predsjednik Maksimović je za vrijeme boravka u Kijevu imao brojne susrete sa visokim zvaničnicima Apimondije i predstavnicima više nacionalnih pčelarskih saveza. Poseban značaj ima razgovor sa predsjednikom Apimondije gospodinom Žil Ratijem (Gilles Ratia). Tom prilikom je dogovoreno da predsjednik Apimondije učestvuje na Naučno-stručnom savjetovanju koje će se održati u Banja Luci 2. i 3. novembra o. g.
Svakako treba naglasiti da se mr Violeta Santrač na kongresu u Kijevu predstavila radom “Dobra veterinarska praksa i epidemiologija bolesti pčela u Republici Srpskoj”.
Kongres i prateće manifestacije su iskrošteni za prezentaciju pčelarstva Republike Srpske. Dijeljen je novi katalog o pčelarstvu Republike Srpske i film na istu temu.

Нема коментара:

Постави коментар