субота, 28. септембар 2013.

PREDAVANJE EKSPERATA IZ HOLANDIJE

Predavanje eksperata iz Holandije

Agritera
Nastavlja se uspješna saradnja Saveza udruženja pčelara Republike Srpske sa organizacijom „Agritera“ iz Holandije. U toku mjeseca oktobra organizovaće se predavanja za pčelare iz Republike Srpske na kojima će predavači biti Leendert Leven, ekspert za bolesti i zdravstveno zaštitu pčela i Jeroen Vorsmon,profesionalni pčelar, specijalista za polinaciju i marketing u pčelarstvu. Planirane su sljedeće teme na ovim predavanjima:
  • Bolesti pčela sa posebnim osvrtom na varou,
  • Kako doći do kvaliteta i kvantiteta pčelinjih proizvoda prema standardima Evropske unije i
  • Marketing u pčelarstvu, zahtjevi tržišta Evropske unije.
Predavanja će se održati u četiri pčelarske regije. Predavači iz Holandije imaće prva predavanje u Vlasenici 08. oktobra kada će govoriti pčelarima regije Birač. Sljedećeg dana imaće priliku da ih slušaju pčelari Romanijske regije u Sokocu, a dan kasnije – 10. oktobra predviđena su predavanja za pčelare Gornjedrinske regije u Višegradu. Na kraju ove serije predavanja 11. oktobra predviđena su predavanja u Trebinju za pčelare sa područja Hercegovačke regije. U svim navedenim mjestima predavanja će počinjati u 17 časova.
Kako nas je informisao mr Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske, gosti iz Holandije će u svakoj od četiri regije tokom dana, od 10 do 15 časova posjetiti tri-četiri pčelara i razgovarati s njima na pčelinjacima.

Нема коментара:

Постави коментар